Snus meenemen in het vliegtuig

Veel snus gebruikers zitten wanneer ze op vakantie gaan met hun handen in het haar. Mag je snus nou wel of niet meenemen in het vliegtuig.
Wanneer je snus mee wilt nemen het vliegtuig in moet je wel stilstaan bij een aantal wetgevingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan invoerrechten. In dit blog bericht gaan we hier dieper op in zodat je niet voor verassingen komt te staan op het vliegveld.

Wat zijn nicotine zakjes?

Nicotine zakjes / nicotine pouches zijn op dit moment de meest bekende vorm van tabaksloze snus. Doordat de tabak in dit product achterwege is gelaten zijn de negatieve effecten van tabak niet meer van toepassing. Nicotinezakjes zijn niet meer dan zakjes gevuld met nicotine en andere substanties. Tegenwoordig zijn deze nicotinezakjes in allerlei smaken en sterke’s verkrijgbaar, binnen het team van SNUSKING proberen wij continue de nieuwste en beste smaken op voorraad te hebben, dit maakt het ook steeds leuker om goedkoop je snus te kunnen bestellen. Hierdoor kan je altijd wat nieuws uitproberen. Ben jij benieuwd naar welke smaken er allemaal zijn? neem dan gerust een kijkje op WWW.SNUSKING.NL

Snus meenemen in het vliegtuig, mag dat?

De eerste vraag die in de mensen opkomt is : mag ik mijn bakje snus meenemen het vliegtuig in? Ja! Het is legaal om snus aan boord van een vliegtuig te brengen. Omdat deze rookloze tabak aan boord gebruikt mag worden is het ook toegestaan om een aantal bakjes mee te nemen.
Iets waar wel opgelet moet worden is het land van aankomst, is het daar legaal of illegaal. Minderjarige onder de 18 jaar in Europa mogen geen tabaksproducten meenemen in het vliegtuig.
Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen mag snus gebruikt worden tijdens de vlucht, met uitzondering van Delta Airlines.
Je mag het wel meenemen, maar niet gebruiken. Kijk voor de volledige beschrijving van deze luchtvaartmaatschappij hier.

Landen waar je snus niet mee naartoe moet nemen

Wereldwijd is er een klein aantal landen waarvan we met zekerheid kunnen zeggen dat het gebruik van snus daar verboden is. In Singapore en Ijsland is niet alleen het bezit van snus verboden maar ook het gebruik hiervan. Let in deze landen dus heel erg op met het meenemen van snus!
Een bekende methode van snus gebruikers die snus meenemen naar deze landen doen dat vaak door de zakjes snus te verpakken in bijvoorbeeld een plastic tas, maar kijk hier heel erg mee uit.
In Singapore zijn ze hier heel erg streng op.
Het gebruik en bezit van tabaksproducten zijn hier sinds 2019 verboden, wanneer je gepakt wordt met een bakje tabakssnus kan je een boete krijgen tot 2000 Dollar, een hoop geld en een zeer strenge maatregel.
Snus meenemen naar Nederland is wel mogelijk.
Tegenwoordig hebben wij de nicotinezakjes, hier zit geen tabak in en valt dus buiten een hoop regels.
Geef een antwoord